Nieuws
Uitleg simlock
Uitleg nummerbehoud
Wat is prepaid?

Welkom

Op prepaid-vergelijk.nl, de grootste prepaid-vergelijker van Nederland, vergelijk je snel en gemakkelijk de populairste prepaid-aanbiedingen.

Vragen?

Kom je er niet uit? Kijk eerst bij de veelgestelde vragen. Stel je vraag anders op . We helpen je graag verder!

Wat is prepaid?


Prepaid is een belvorm waarbij je belt met een tegoed dat je van te voren zelf hebt betaald (vandaar de naam prepaid). Pas na aankoop van beltegoed kan je bellen. Bij een abonnement betaal je achteraf (postpaid). Doordat je van tevoren betaalt loopt de provider geen risico, waardoor je veelal erg gemakkelijk een prepaid-nummer kan aanschaffen.

Om te bellen met prepaid heb je uiteraard een telefoon nodig. Deze kan je soms samen met een prepaid pakket kopen. Je koopt de telefoon dan meestal met wat korting. Je kan ook een eigen telefoon gebruiken, deze dient dan wel simlock-vrij te zijn. Kijk voor meer informatie of je telefoon geschikt is op de pagina uitleg sim-lock.

Prepaid bellen heeft een aantal voordelen. Allereerst biedt deze vorm van bellen natuurlijk een zekere mate van vrijheid, je zit immers niet aan een abonnement vast. Daarnaast zijn de sms-tarieven in het algemeen goedkoper dan bij een abonnement. Tot slot zijn ook de voorwaarden voor een prepaid-aansluiting niet zo strikt; je hoeft jezelf niet te identificeren en ook je inkomen is niet van belang.

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan prepaid bellen. In het algemeen zijn prepaid-beltarieven hoger dan de tarieven bij een abonnement. Daarnaast zijn de prepaid startpakketten relatief duur. Een 'gratis' toestel zal je tevergeefs zoeken.

Financieel gezien is prepaid bellen interessant als je heel weinig belt of veel sms't. Tot 20 minuten bellen per maand valt in het voordeel uit van prepaid. Boven de 20 minuten is een sim-only veelal aantrekkelijker. Zo heb je voor € 2,50 per maand al een sim-only abonnement van Simpel met 100 belminuten en 10 sms'jes.

Het prijsverschil tussen de goedkoopste aanbieder en de duurdere aanbieders kan flink oplopen. Zo bel je met Lowcall voor 14 eurocent per minuut, terwijl je bij Vodafone, T-Mobile, Telfort en KPN standaard 35 eurocent per minuut betaalt. Dit is 2,5 keer zoveel!

Over ons
prepaid-vergelijk.nl biedt een prepaid-vergelijker om snel en gemakkelijk het huidige aanbod van prepaid-aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Zo vind je snel en gemakkelijk de beste of de goedkoopste prepaid.

Contact
prepaid-vergelijk.nl is per mail bereikbaar op .

Disclaimer
prepaid-vergelijk.nl is niet aansprakelijk voor enige technische, redactionele, typografische of andere fout in de informatie die via deze website toegankelijk is. prepaid-vergelijk.nl is tevens niet verantwoordelijk voor de inhoud van de webpagina's waar deze site links naar bevat. De auteursrechten van alle materialen op deze website zijn eigendom van prepaid-vergelijk.nl. Geen van de pagina's van de website van prepaid-vergelijk.nl mag gekopieerd of verspreid worden voor commerciële doeleinden.