Nieuws
Uitleg simlock
Uitleg nummerbehoud
Wat is prepaid?

Welkom

Op prepaid-vergelijk.nl, de grootste prepaid-vergelijker van Nederland, vergelijk je snel en gemakkelijk de populairste prepaid-aanbiedingen.

Vragen?

Kom je er niet uit? Kijk eerst bij de veelgestelde vragen. Stel je vraag anders op . We helpen je graag verder!

Bellen met prepaid kan 70 procent goedkoper

Nieuws - Handige prepaid-bellers kunnen tot 70% op hun belkosten besparen wanneer zij wisselen van aanbieder. Dat blijkt uit een onderzoek van prepaid-vergelijk.nl naar de prijzen en voorwaarden van de grootste prepaid-aanbieders.

Uit het inventariserende onderzoek van prepaid-vergelijk.nl volgt dat er nog steeds flinke verschillen bestaan tussen de kosten van de verschillende operators in Nederland. Simyo biedt op dit moment het laagste minuuttarief (10 eurocent). Vodafone, KPN, T-Mobile en Telfort hanteren standaard een tarief dat met 35 eurocent 3,5 keer zo hoog is. Tele2, Hema en Lowcall volgen Simyo op de voet met een minuuttarief van 14 eurocent. Lowcall rekent als enige van deze vier aanbieders geen starttarief en is daardoor vaak de goedkoopste aanbieder.

Het sms-tarief verschilt zelfs nog meer van elkaar. Bij Rabo Mobiel SMS kost het versturen van een sms-bericht 5 eurocent. Bij T-Mobile, Vodafone en KPN betaal je voor hetzelfde korte berichtje 23 eurocent. Een verschil van 360%!

Voor prepaid-bellers loont het daarnaast om te kijken naar de houdbaarheid van het beltegoed. Bij vrijwel alle aanbieders vervalt het beltegoed indien er in een bepaalde periode geen opwaardering plaatsvindt. Zo vervalt bij Simyo het beltegoed al na 9 maanden niet opwaarderen. Bij de meeste andere aanbieders is het beltegoed 12 tot 15 maanden houdbaar zonder op te waarderen. Bij Ay Yildiz is er geen minimale opwaardeerfrequentie, maar daar dien je eens per 6 maanden een gesprek te voeren.

Het wisselen van prepaid-aanbieder is erg eenvoudig. Omdat er geen opzegtermijn is kan er vrijwel direct gewisseld worden. Bij wisselen vervalt wel het beltegoed, dus in het algemeen is het raadzaam om te wisselen als het beltegoed bijna op is. Bij het wisselen van prepaid-aanbieder is nummerbehoud mogelijk.

In 1997 werd prepaid-bellen in Nederland geļntroduceerd door Libertel, het huidige Vodafone. Na een explosieve groei bellen nu miljoenen Nederlanders met een prepaid. Bij prepaid betaal je geen abonnementskosten. In het algemeen betaal je prepaid vooraf. Tegenwoordig zijn er ook varianten met de kenmerken van prepaid waar betaling achteraf mogelijk is.

prepaid-vergelijk.nl is sinds september 2008 actief en biedt de mogelijkheid om binnen enkele seconden een passende prepaid-aanbieding te vinden. Op prepaid-vergelijk.nl worden de grootste prepaid-aanbieders met elkaar vergeleken. Handig is de mogelijkheid om op basis van een bepaald bel- en sms-gedrag een prognose van de maandkosten te krijgen. prepaid-vergelijk.nl wordt gepositioneerd naast het succesvolle sim-only-vergelijk.nl, sinds maart 2008 actief.

Geplaatst op 10 November 2008 om 14:25

» Terug naar het nieuwsoverzicht

Over ons
prepaid-vergelijk.nl biedt een prepaid-vergelijker om snel en gemakkelijk het huidige aanbod van prepaid-aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Zo vind je snel en gemakkelijk de beste of de goedkoopste prepaid.

Contact
prepaid-vergelijk.nl is per mail bereikbaar op .

Disclaimer
prepaid-vergelijk.nl is niet aansprakelijk voor enige technische, redactionele, typografische of andere fout in de informatie die via deze website toegankelijk is. prepaid-vergelijk.nl is tevens niet verantwoordelijk voor de inhoud van de webpagina's waar deze site links naar bevat. De auteursrechten van alle materialen op deze website zijn eigendom van prepaid-vergelijk.nl. Geen van de pagina's van de website van prepaid-vergelijk.nl mag gekopieerd of verspreid worden voor commerciƫle doeleinden.